Τ: +30. 22510 47241 | email: info[at]olvia.gr

Σχετικά με εμάς

Στη Λέσβο, εκεί όπου η ελιά καθίσταται το σύμβολο του τόπου και το λάδι αγγίζει την υπέρτατη ποιότητά του, απ’ οπουδήποτε στην Ελλάδα, τα Ελαιοπερίβολα της Οικογένειας Τζωρτζή γίνονται συνώνυμο του «θησαυρού» της Λεσβιακής γης.

Με οδηγό μας το παρελθόν και τα 100 χρόνια οικογενειακής παράδοσης και εμπειρίας στην ελαιοκαλλιέργεια, δραστηριοποιούμαστε από το 2006 στον τομέα της τυποποίησης, παραγωγής και εμπορίας βιολογικού και συμβατικού ελαιολάδου κατέχοντας τα μυστικά της σωστής καλλιέργειας και μεταδίδοντάς τα από γενιά σε γενιά.

Μια οικογενειακή υπόθεση που στήθηκε μέσα από μια σειρά επενδύσεων σε εγκαταστάσεις για την τυποποίηση της παραγωγής των οικογενειακών ελαιώνων, δίνοντας έμφαση στο στήσιμο του δικτύου εμπορίας της παραγωγής και τέλος στην κατασκευή ενός σύγχρονου ελαιοτριβείου.

Με ορμητήριά μας τα 350 στρέμματα ελαιώνα που διαθέτουμε στα χωριά Πηγή και Κώμη της Λέσβου, αλλά και το υπερσύγχρονο ιδιόκτητο ελαιοτριβείο – τυποποιητήριο, παράγουμε  με την μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και τυποποιούμε με ιδιαίτερη υπευθυνότητα το εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο Όλβια και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ελαιών καθώς και το παρθένο ελαιόλαδο Ελαιών.

Με πρώτη μας ύλη τον καρπό από τις ποικιλίες ελιάς (80% αδραμμυτινή και 20% κολοβή) που καλλιεργούνται με σύγχρονες μεθόδους…

Με αρχή μας την πιστή εφαρμογή του κανονισμού για τη βιολογική καλλιέργεια…

Με μεράκι και αγάπη…

…βάζουμε στο πιάτο σας και στην καθημερινή σας διατροφή, εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο.

Και συνεχίζουμε…

Eλαιώνας Τζωρτζή Κώμη
Eλαιώνας Τζωρτζή Κώμη

Οικογενειακή παράδοση

Η οικογένειά Τζωρτζή έχει παράδοση στην τυποποίηση ελαιολάδου.

Στα 1935,ο παππούς του Μιχάλη Τζωρτζή –σημερινού ιδιοκτήτη της επιχείρησης– Μιχάλης Τζωρτζής και αυτός, πήρε αργυρό βραβείο για το αγουρέλαιο που παρουσίασε στην πρώτη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονικής.

Στα 1955, ο παππούς Ιωάννης Κανλής, από την πλευρά της μητέρας του, αποσπά το χάλκινο μεταλλείο της 20ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης εκθέτοντας το ελαιόλαδο που παρήγαγε.

 

 

Τη δεκαετία του ’70, ο πατέρας του κ. Τζωρτζή τυποποιεί σε μεγάλα δοχεία ελαιόλαδο, με την επωνυμία «Άσσος».

Σήμερα, ο εγγονός Μιχάλης Τζωρτζής αξιοποιεί τους ξερικούς ορεινούς ελαιώνες της οικογένειας, στους οποίους καλλιεργούνται κατά κύριο λόγω ελιές της ποικιλίας Αδραμυτινή, Λαδολιά και λιγότερο η ποικιλία Κολοβή.

«Το ελαιόλαδο που παράγεται στην περιοχή της Πηγής είναι εξαιρετικής ποιότητας. Οι παλιότεροι θυμούνται ότι οι έμποροι ελαιολάδου πάντα έδιναν κάτι παραπάνω, όταν αγόραζαν ελαιόλαδα από την περιοχή μας».

Translate »