Τ: +30. 22510 47241 | email: info[at]olvia.gr

Ελαιών Παρθένο Ελαιόλαδο

Στους ορεινούς ελαιώνες της οικογένειας Τζωρτζή καλλιεργείται η ελιά με μεράκι… και στο ιδιόκτητο σύγχρονο ελαιοτριβείο παράγεται και τυποποιείται με ιδιαίτερη υπευθυνότητα το παρθένο ελαιόλαδο “Ελαιών”

Ελαιόλαδο που παράγεται απευθείας από ελιές και μόνο με μηxανικές μεθόδους.

Ελαιών Παρθένο Ελαιόλαδο Μυτιληνης Λεσβου

Προτερήματα

Ελαιόλαδο και Μεσογειακή διατροφή προστάτες της καρδιάς.

Το ελαιόλαδο και η μεσογειακή διατροφή σχετίζονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγγειακής νόσου. Οι συγκεκριμένες τροφές αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο τα γονίδια σχετίζονται με τη λειτουργία της αρτηριοσκλήρυνσης. Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης ότι η κατανάλωση παρθένου ελαιόλαδου σε συνάρτηση με τη μεσογειακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει θετικά τα λιπίδια και την οξείδωση του DNA, την αντίσταση στην ινσουλίνη, τη φλεγμονή, την καρκινογένεση και την καταστολή των όγκων

Η πιο υγιεινή ουσία για τον οργανισμό μας

Η ελεοκανθάλη στο ελαιόλαδο, μιμείται την επίδραση της ιβουπροφαίνης στην μείωση της φλεγμονής, η οποία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού και της επανεμφάνισής του. Σκουαλένιο και λιγνάνες είναι μεταξύ των άλλων συστατικών του ελαιόλαδου μελετώνται για τις πιθανές επιπτώσεις τους  σχετικά με τον καρκίνο.
Το ελαιόλαδο βοηθά στη μείωση  της χοληστερόλης στο αίμα η οποία προκαλεί καρδιακές παθήσεις.

Aρχαία Ελλάδα

Στην αρχαία Ελλάδα, η ελιά κατείχε σημαντική θέση, τόσο στην διατροφή των πολιτών (η ελιά η παιδοτρόφα, όπως αναφέρει ο Σοφοκλής ) όσο και στην οικονομία των πόλεων. Οι χρήσεις του ήταν ποικίλες: 1. O καρπός και το έλαιο της ήταν βρώσιμα. 2. Είχε συνδεθεί με της αθλητικές δραστηριότητες (οι αθλητές άλειφαν τα σώματα τους με λάδι. Σαν έπαθλο είχαν στεφάνι από αγριελιά, τον κότινο). 3. Για θρησκευτικές τελετές (σπονδές στους βωμούς ). 4. Θεραπευτικές χρήσεις (60 φαρμακευτικές χρήσεις του λαδιού αναφέρονται στον ιπποκράτειο κώδικα της ιατρικής). 5. Παραγωγή αρωμάτων και καλλυντικών σκευασμάτων. 6. Για τον φωτισμό. 7. Την θέρμανση (τα κλαδιά και ο κορμός της ελιάς). 8. Στις τέχνες (απεικόνιση ελιάς σε αμφορείς και αγάλματα). 9. Στις καθημερινές τους συναλλαγές (νόμισμα με την Αθηνά φορώντας στεφάνι ελιάς).
Translate »